volkstuin02Uw redacteur Rene Marquard maakte zaterdag 26 september jl al fietsend een 'Rondje Burendag' door Voorburg. Ondanks de 'Coronatijd' waarin wij leven, trof hij enthousiaste mensen in de samenleving die zich inzetten voor die ander, maar vooral om activiteiten samen op te pakken. Middin

Middin Bovenveen Voorburg
Het trefpunt Middin Bovenveen is zeven dagen per week geopend en was ook op Burendag actief met onder andere een heus draaiorgel maar ook een prachtige prinses die de kinderen verraste met de grabbelton. 

Amateurvereniging (ATV) Nicolaas Beetslaan Voorburg
Bij deze tuinvereniging zie je gepassioneerde mensen bezig die het ook fijn vinden naast 'groene vingers'  het ook  gezellig vinden met elkaar hun passie vooral ook te delen. Dat werd duidelijk op Burendag waar het gezellig druk was.

De Gaarden
Burendag in 'De Gaarden buurt' was toch wel het meest bezocht. De activiteiten speelde zich af bij de Kersengaarde 1-7 en hier bleek de saamhorigheid erg groot te zijn. Het enthousiaste bestuur van de bewonersvereniging pakte dan ook uit met een mobiele koffiekar en poffertjeskraam. En als bijdrage aan de buurt presenteerde de bewonersvereniging 'Bomenroute De Gaarden', 30 bomen in deze buurt worden voorzien van een naamplaatje. Zo kan iedereen wat leren over de gewone ben bijzondere bomen in de buurt.

Tekst en foto's Rene Marquard

Middin02
Bij het Middin Trefpunt op de Bruijnings Ingenhoeslaan

Volkstuin01

Tuinvereniging Nicolaas Beetslaan in Voorburg

Kersengaarde 01
Gezellige drukte in de Kersengaarde

Kersengaarde03

Kersengaarde 02