Mark Rutte proost op herenkapper snijMark Rutte proostte vrijdag 2 oktober op de opening van de afgelopen maanden omgebouwde salon van Herenkappers Rimmelzwaan aan de Prins Hendriklaan in Leidschendam.

Dat meldt Het Krantje

De minister-president komt al 17 jaar met enige regelmaat bij Herenkappers Rimmelzwaan om zijn haar te laten knippen en vond het geen probleem om na zijn knipbeurt even met het team in de kapsalon op de foto te gaan en een toost uit te brengen op de heropening.

De salon is omgebouwd tot een barbershop waar stoere jongens en echte mannen van alle leeftijden terecht kunnen voor een klassieke scheerbeurt, een moderne haircut of voor het perfect trimmen van de baard. Het gaat bij Herenkappers Rimmelzwaan niet alleen om het ambacht, maar om de gehele nostalgische ervaring die de man naar de tijd brengt van ‘mannen onder elkaar’.

“De laatste jaren heeft het herenkappersvak door de ‘old school’ technieken een boost gekregen”, vertelt eigenaar Marco Rimmelzwaan. Marco heeft de kapperszaak, die al sinds 1963 is gevestigd aan de Pr. Hendriklaan in Leidschendam, in 2002 overgenomen van zijn vader Aad Rimmelzwaan. Voor veel Leidschendammers is kapper Aad Rimmelzwaan een begrip. Aad is op 86-jarige leeftijd ook nu nog regelmatig in de salon te vinden.

Van een dames- en herenkapsalon heeft Marco zo’n vijf jaar geleden besloten zijn zaak te transformeren tot een traditionele herenkapper. Hij volgde een opleiding bij The Old School Barber Academy van Schorem in Rotterdam, om oude scheer- en kniptechnieken helemaal onder de knie te krijgen.

(bron: Het Krantje)
(foto: Scholtes Fotografie)
Mark Rutte proost op herenkapper