RKAVV 4 oktoberRKAVV heeft opnieuw geen punten weten te pakken in de hoofdklasse.

Nadat drie van de vier competitiewedstrijden werden afgelast vanwege corona bij de tegenstander, mochten de Leidschendammers zondag wel aan de bak. De rentree van de ploeg van Maurizio Ceccucci liep uit op een grote deceptie. Als het treffen met RKZVC al een winnaar had moeten krijgen, dan was het duidelijk dat RKAVV daar de meeste aanspraak op zou maken. In de blessuretijd ging het echter volledig mis voor RKAVV.

Matige start
Hoewel er geen toeschouwers welkom waren, keken er toch zo’n 350 mensen mee via de livestream van RKZVC. RKAVV kende een matige start. In Zieuwent, een klein dorpje naar Lichtenvoorde, begon de thuisploeg sterker en na vijf minuten leek RKZVC al op voorsprong te komen. De treffer werd echter geannuleerd vanwege buitenspel. Tien minuten later viel alsnog de openingstreffer nadat Harm Bokkers van dichtbij de 1-0 kon binnenschieten. RKAVV strooide met balverlies, maar hetzelfde overkwam RKZVC vervolgens.

Naarmate de eerste helft vorderde kroop RKAVV wat meer uit zijn schulp. Hayden Bergen zorgde na twintig minuten voor het eerste Leidschendamse gevaar. Hij snelde het zestienmetergebied in en legde de bal vervolgens terug. Daarmee bereikte hij echter geen medespeler. RKZVC had de gewenste voorsprong te pakken en speelde eigenlijk al vanaf het begin zeer compact. Het was voor RKAVV lastig om zich daardoorheen te voetballen.

Tactische omzetting
Dankzij een tactische omzetting begon de RKAVV-motor na rust stukken beter te draaien. RKAVV kwam steeds vaker door de Zieuwenste muur heen, maar grote kansen bleven in het eerste kwartier nog uit. RKZVC kon daartegenover aanvallend vrijwel niets meer laten zien en ging al snel over op nog verder inzakken. Met nog een half uur op de klok kwam Jedsel Markes binnen de lijnen.

Hij zorgde direct voor veel dreiging en voor ballen in het strafschopgebied. Zo penetreerde hij met een mooie actie het zestienmetergebied en legde hij de bal af op Yani Bouras. De spits kwam echter een centimeter teenlengte te kort om te pass van Markes te promoveren tot een doelpunt.

Met nog een kleine twintig minuten te gaan tekende Bouras een minuut later alsnog voor de gelijkmaker. Een lange bal van Justin van Rijswijk werd niet goed uitverdedigd waarna de bal voor de voeten van Bouras terecht kwam. Bouras, die zijn officiële debuut in het vlaggenschip van RKAVV maakte, twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit. Zijn inzet vloog op schitterende wijze de bovenhoek in.

Gevaarlijke counter
RKAVV rook bloed en al snel volgde er een aantal kansen. Het piepte en het kraakte bij RKZVC maar de treffer bleef uit. Waar het eigenlijk wachten was op een Leidschendamse treffer resulteerde een verkeerde pass in blessuretijd een gevaarlijke counter op voor RKZVC. De bal vloog voorlangs maar werd onderweg aangeraakt voor een RKAVV-been.

Het was vrijwel het eerste moment van de tweede helft dat de gastheren voor het doel van RKAVV kwamen. Tot overmaat van ramp raakte Etienne Muishout de daaropvolgende corner, die ook nog eens slecht genomen werd, de bal helemaal verkeerd waarna de bal in zijn eigen doel vloog: 2-1.

Ongeloof alom bij RKAVV want van alle scenario’s was het toch de minst realistische dat RKZVC nog zou gaan winnen. Wat volgde was een opportunistisch alles of niet minuutje van RKAVV waardoor in de tegenaanval RKZVC ook nog de 3-1 kon maken.

Uit handen geglipt
Een flinke tegenvaller voor RKAVV dat ondanks een gebrek aan wedstrijdritme de wedstrijd helemaal uit handen liet glippen. Volgende week komt koploper De Zouaven naar Leidschendam. RKAVV zal gebrand zijn om de valse start weg te poetsen.