Prins Carnaval Flickr Gerard Stolk Carnaval KabbelgatDe twee carnavalsverenigingen in Leidschendam-Voorburg zijn genoodzaakt nagenoeg alle activiteiten te annuleren vanwege corona.

De Stompwijkse carnavalsvereniging de Gaanders en de Leidschendamse carnavalsvereniging de Damzwabbers door de coronacrisis niet los gaan zoals gewoonlijk. Dit blijkt uit een rondgang van het AD onder diverse carnavalsverenigingen.

De Gaanders hebben het hele carnavalsseizoen alvast uit voorzorg geannuleerd, omdat het risico voor het wel of niet doorgaan van activiteiten met sponsors te groot is. Carnaval is een groot evenement in het hechte dorp en er gaat veel geld in om.

De Damzwabbers willen alleen nog kijken of er nog bescheiden activiteiten voor bijvoorbeeld alleen ouderen en gehandicapten mogelijk zijn. Voor de Damzwabbers is het niet doorgaan van het carnavalsseizoen een extra tegenvaller. De oorspronkelijke geplande optocht ging afgelopen voorjaar niet door wegens storm en de uitgestelde optocht door de eerste golf van de coronacrisis.

Foto: Prins Carnaval | Carnaval Kabbelgat, Gerard Stolk (via Flickr)