Forum Sport2Forum Sport lijkt een oplossing te hebben gevonden voor de afwatering van de natuurgrasvelden op Voetbalpark 't Loo. Dat laat de Voorburgse voetbalclub weten op haar website. De club kampt al tijden met verwaterde, zompige velden, waardoor veel wedstrijden na een flinke regenbui niet gespeeld kunnen worden.

Bureau BAS
Inmiddels heeft de vereniging verscheidene gesprekken gevoerd met de gemeente Leidschendam-Voorburg en bureau BAS (Begeleiding Advies Sportterreinen), dat het onderhoud van de velden in opdracht van de gemeente waarneemt.

Forum Sport heeft ook zijn eigen expert gevraagd mee te kijken, vrijwilliger Peter Mook. Deze heeft jarenlang het onderhoud van de velden verzorgd. Mook heeft gedetailleerd onderzoek naar de kwaliteit van de velden verricht. Zijn conclusie luidt dat het probleem onmiskenbaar in de toplaag zit. Daaronder is de grond droog. De bovenste laag bestaat echter uit een zogenaamde viltlaag, die men letterlijk als een spons uit kan knijpen. Het water loopt daardoor niet makkelijk weg maar blijft in de toplaag zitten.

Bureau BAS is inmiddels tot dezelfde conclusie gekomen.

Korte- en langetermijn
De kortetermijnoplossing is het verzanden van de velden. Van belang is dat hier het juiste type zand voor wordt gebruikt en in de juiste hoeveelheid. Forum Sport heeft hierover met de gemeente Leidschendam-Voorburg en bureau BAS gesproken en zij kwamen tot dezelfde conclusie. Zij gaan zo snel mogelijk aan de slag. Wellicht dat in de winterstop dan nogmaals verzanding nodig is.

De gemeente en bureau BAS hebben ook aangegeven dat de toplaag uiteindelijk geheel vervangen zal worden. Idealiter wordt hiermee in april/mei begonnen. Dit is echter afhankelijk van het wedstrijdprogramma.