BewVlietbrug extra oeververbinding impressieoners van diverse wijken van Leidschendam-Voorburg hielden zondag op de trappen van het Leidschendamse raadhuis een demonstratie tegen de geplande extra Vlietbrug. Dat meldt het Krantje.

De zestien demonstranten droegen vlaggen en mondmaskers met de tekst ‘De brug die niet verbindt’. Zij gaven daarmee uiting aan hun onvrede over het besluit van het college om over te gaan tot de aanleg van een extra brug over de Vliet. De bewoners vrezen een aanzuigende werking op verkeer, dat dan een sluiproute zou kunnen zoeken door hún wijken: Klein Plaspoelpolder, Park Leeuwensteijn, Verzetshelden buurt, Kleurenbuurt, Zeeheldenkwartier, Damsigt en Sijtwende.

De demonstranten wijzen op modellen die onderzoeksbureau Antea in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft ontwikkeld, waaruit blijkt dat de voornaamste winst in het terugdringen van verkeer over de Vlietbruggen is gelegen in het toepassen van selectieve toegang tot de dorpskernen via elektronische systemen. Een brug zou niet nodig zijn om de gestelde verkeersdoelen te halen, aldus de demonstranten.

Inwoners en ondernemers binnen het Damcentrum zijn juist veelal wél voorstander van een extra brug. Het pittoreske centrum van Leidschendam wordt vrijwel dagelijks ontsierd door files.

De gemeenteraad bespreekt dinsdag het voorgenomen besluit tijdens een commissievergadering over de Omgeving.