Vlietbrug extra oeververbinding impressieGroenLinks Leidschendam-Voorburg zal tegen de aanleg stemmen van een extra brug over de Vliet. Dat laat de partij weten in een persbericht.

Deze week vergadert de gemeenteraad over een collegevoor-stel over mogelijke aanleg van een brug ter hoogte van de wijk Klein Plaspoelpolder. De brug is controversieel: het Damcentrum staat op werkdagen vol sluipverkeer vanaf de A4. Bewoners van andere wijken vrezen echter dat een extra brug verkeer naar hun wijken zal leiden.

De recente toetreding van GroenLinks tot de coalitie riep de afgelopen weken speculatie op dat de fractie vóór een extra oeververbinding zou stemmen. De twee grootste coalitiepartijen VVD en CDA zijn immers uitgesproken voorstanders van de aanleg van een nieuwe Vlietbrug. GroenLinks ontkent echter stellig dat toetreding verschil uitmaakt voor hun standpunt.

Fractievoorzitter Jeroen van Rossum legt uit: “We zijn al jaren tegen de aanleg van een extra brug, omdat daar de verkeersknelpunten niet mee worden opgelost. Dat laat onderzoek na onderzoek zien. Bovendien moet de gemeente wat GroenLinks betreft verblikking tegen gaan, en zeker geen projecten starten die mogelijk meer auto’s op straat tot gevolg hebben.”

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream