Afval gedumpt naast container Ap de HeusDe gemeente Leidschendam-Voorburg gaat meer en duidelijker communiceren over mogelijkheden en manieren voor inwoners om gevallen van afvaldump te melden. Dat heeft burgemeester Tigelaar toegezegd na vragen van VVD-raadslid Ole Heil.  
 
De mogelijkheid om een melding te doen is in theorie goed geregeld in Leidschendam-Voorburg: dit kan via het meldpunt openbare ruimte op www.lv.nl/probleem-melden of via telefoonnummer 14070. In de praktijk blijkt echter dat veel mensen niet precies weten waar ze terecht kunnen met hun melding als ze iemand grofvuil zien dumpen bij een container. Daar moet nu verandering in komen. 
 
Duizenden extra ogen voor onze handhavers 
 VVD Raadslid Ole Heil: ‘Afvaldump is een groot probleem in onze gemeente. Vaak gebeurt het onder de ogen van buurtbewoners. Die zien wie het doet, of noteren een kenteken en willen weten waar ze dat kunnen melden. Ik ben blij dat de burgemeester zich hiervoor nu gaat inzetten. Dat zorgt voor duizenden extra ogen voor onze BOA’s. Die kunnen niet altijd overal zijn. Samen kunnen we zo ons steentje bijdragen. Wat mij betreft blijft het niet bij makkelijk melden alleen, maar wordt ook duidelijk terug gecommuniceerd wat er met de melding is gedaan. En kan de dader worden gepakt? Dan verdient die een torenhoge boete.’  
 
Ziet u iemand afval dumpen of ligt er troep bij een container? Meld dit dan via het meldpunt openbare ruimte op www.lv.nl/probleem-melden of via telefoonnummer 14070.

Foto: Ap de Heus