Politie aanhouding boeienWoensdagavond 7 oktober heeft de politie een 21 jarige man uit Zoetermeer aangehouden voor betrokkenheid bij een woninginbraak op de Laan van Haagvliet in Voorburg.
De bewoner ontdekte rond 20.45 uur bij thuiskomst een onbekende man in de woning aan de Laan van Haagvliet. Na de confrontatie werd de bewoner overlopen door de inbreker, die er samen met twee andere verdachten met de buit vandoor ging. Een van de inbrekers sloeg linksaf richting de Laan van Heldenburg.

De politie heeft in en rondom de woning onderzoek gedaan en met behulp van een politiehelikopter werd er naar de daders gezocht.
Het gaat om drie mannen tussen de 20 en 25 jaar oud. Twee inbrekers droegen donkere kleding. De ander had een grijze joggingbroek en grijs vest met donkere mouwen aan.

"Alle drie hebben ze donker haar", laat de politie weten. " Een van hen is donker getint en heeft een fors postuur. Deze verdachte droeg een rood met blauwe tas bij zich." De verdachten renden weg richting de Parkweg. Een van hen kon niet veel later worden aangehouden door de politie. Naar de anderen wordt nog gezocht.

De politie zoekt getuigen
De andere twee verdachten verdwenen in onbekende richting. De persoonlijke eigendommen zijn later die avond met behulp van speurhonden in de omgeving teruggevonden. In verband met het onderzoek komt de recherche graag in contact met mensen die woensdagavond iets gezien hebben dat met deze inbraak te maken kan heeft.

Heeft u de daders gezien? Of woont u in de buurt en heeft u bewakingscamera’s en staan er beelden op deel deze beelden dan met de politie.
U kunt de politie ook bereiken via 0900 88 44 of via Misdaad Anoniem 0800 7000

Het signalement van man 1:

- lengte ongeveer 1.75 meter
- bol gezicht
- gezet postuur
- donker getinte huidskleur
- donker kort golvend haar
- donkere grote wenkbrauw
- lichtgrijze broek

Signalement van man 2:

- slank postuur
- donkere kleding