Laan van Oosteinde 21A Ap de HeusDe monumentale Voorburgse villa aan de Laan van Nieuw Oosteinde 21A mag verbouwd worden tot acht appartementen.

Omwonenden dienden niet minder dan zeven bezwaarschriften in bij de gemeente tegen de verkamering. Deze zijn door de gemeente echter allen als ongegrond afgewezen. Dat meldt Vlietnieuws.

,,Het is vechten tegen de bierkaai’’, aldus Marjo Kroeze-Fick, één van de bezwaarmakers. Volgens haar loop je als kritische omwonende altijd achter de feiten aan, omdat je de bouwplannen pas kunt inzien nádat de gemeente een omgevingsvergunning heeft afgegeven. Kroeze-Fick verwijt de jurist van de gemeente Leidschendam-Voorburg bovendien dat deze zich op heeft geworpen als schakel tussen de omwonenden en De Vuijst Vastgoed.

De acht appartementen zijn bedoeld voor alleenstaanden uit Den Haag. Kroeze-Fick vreest dat er zometeen parkeerruimte te weinig zal zijn voor deze bewoners, die hun auto dan op parkeerplekken zullen zetten die door omwonenden worden gebruikt. In de bouwplannen is voorzien in slechts drie parkeerplekken.

De eigenaar van het aanliggende pand Laan van Nieuw Oosteinde 23 heeft eveneens klachten. Hij heeft ankers laten aanbrengen omdat hij vreest voor instortingsgevaar. Volgens hem beweegt het gebouw, dat op dit moment ook van binnen blootstaat aan de elementen, op onheilspellende wijze.
 
Foto: Ap de Heus