rainbowDe gemeente Leidschendam-Voorburg roept verenigingen, ondernemers en inwoners op om vrijdag 9 oktober of zondag 11 oktober de regenboogvlag te hijsen.

Op deze manier is in heel de gemeente zichtbaar is dat iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit, welkom is.

Elk jaar laten we met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day zien dat in de gemeente Leidschendam-Voorburg iedereen zich overal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen, op wie je ook valt en hoe je je ook voelt. Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook.
En dat we elkaars verschillen respecteren.

Coming Out Day valt dit jaar op zondag 11 oktober. Daarom hijst de gemeente Leidschendam-Voorburg dit jaar de regenboogvlag op vrijdag 9 oktober, maar laten ‘m wel het hele weekend wapperen.

Regenbooggemeente
Leidschendam-Voorburg is sinds 2012 een regenbooggemeente. Als Regenbooggemeente ontwikkelen we beleid voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s). We zetten ons actief in voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van LHBTI’s.

Foto: Pexels.com