Burendag Prinsenhof 2Ook met slecht weer kun je buiten een top-middag hebben! Dat bleek tijdens de Burendag in de wijk Prinsenhof in Leidschendam bij de nieuwe Loopplank.

Om de Burendag toch door te kunnen laten gaan heeft het Team Social Work van SenW samen met actieve buurtbewoonster Haimanot Belay de handen ineengeslagen. Zij verzorgde een bijzondere Ethiopische koffieceremonie. Ook de steun van Stichting Vlietwensen heeft deze mooie dag mogelijk gemaakt.

Naast de zeer indrukwekkende koffieceremonie van Haimanot Belay heeft het team samen met een aantal bewoners uit de wijk en taalstagiaire Zakaria de BBQ verzorgd. Omdat het aantal mensen beperkt moest blijven, is er gekozen om één dag van tevoren een paar vaste deelnemers van de reguliere activiteiten (zoals project Ouders van de Wijk) te bellen.  

Het was werkelijk geweldig! Kinderen hebben gespeeld op de aangrenzende sportvelden, de vaders hebben zich ontfermd over de BBQ en de moeders hebben de moestuin bezocht en elkaar voorzien van heerlijke recepten. Deze recepten worden (zodra het weer kan) bereid in de “Loopplank”. Uiteraard zal dan ook de wijk worden uitgenodigd om hiervan te genieten. Kortom: zelfs een combinatie van corona en het slechte weer heeft Prinsenhof er niet van weerhouden Burendag te vieren!

Burendag Prinsenhof 1
Burendag Prinsenhof 2