Bakkerij Klink Burgemeester Tiggelaar 12 10 2020Burgemeester Klaas Tigelaar feliciteerde Bakkerij Klink in de Voorburgse Herenstraat afgelopen maandag met haar 225-jarige bestaan.

De burgemeester werd door eigenaar Max van der Zijden ontvangen met koffie en taart uit eigen oven. Onderdeel van het feestelijk jaar is het Klink Magazine dat is gemaakt. Als burgervader van de vestigingsplaats van de bakkerij mocht Tigelaar het eerste exemplaar van dit magazine in ontvangst nemen.

Voorburgs bedrijf
De geschiedenis van Bakker Klink is onlosmakelijk verbonden aan de gemeente Voorburg. Al sinds 1612 wordt er in het pand aan de Herenstraat brood gebakken. Sinds 1795 wordt dit door Bakker Klink gedaan. De winkels zijn meegegroeid met de gemeente; van verkoop vanuit de bakkerij naar de huidige zes winkels in Voorburg en Den Haag. Ook het assortiment is aangepast aan de wensen van de huidige tijd. Meerdere soorten, nieuwe smaken en kleurrijker gebak.

Er is echter een specialiteit die in ere wordt gehouden, het Klinkertje. Dit rijk gevulde brood is rond 1800 bedacht als feestelijke afsluiting van een Foreburger Klinker maaltijd in herberg De Swaen. De Delftse studenten kwamen er speciaal voor in hun rijtuigen naar Voorburg gereden. Heden ten dage is het nóg steeds een product waar Bakker Klink trots op is.

Klink Magazine
Klink Magazine is komende weken in alle zes winkels van Klink gratis beschikbaar. Naast de geschiedenis van het bedrijf en de vele historische foto’s geeft het blad een inkijkje achter de schermen van alle werkzaamheden. Ook vertellen klanten in het magazine over hun ervaringen.

Van der Zijden “Voor vaste klanten zal het een feest van herkenning zijn. Maar ook voor andere lezers zal het direct duidelijk zijn, bij Bakker Klink zijn we trots. Trots dat we als bedrijf mogen vieren dat we al 225 jaar bestaan. Trots op onze mensen die dat dagelijks mogelijk maken. En trots dat onze klanten steeds weer voor ons kiezen.”
  
Stichting Jarige Job
Ook op andere manieren merken de klanten dit jaar dat het feest is. Een heel jaar lang zullen er diverse acties zijn. Zo wordt tot en met 7 november de stichting Jarige Job in het zonnetje gezet. Deze stichting zorgt ervoor dat tienduizenden kinderen die jaarlijks hun verjaardag niet kunnen vieren, worden verrast met een verjaardagsbox. In deze verjaardagsbox zit alles om er op hun speciale dag een écht feest van te maken. Zowel thuis als op school.

Klanten kunnen helpen zoveel mogelijk van deze verjaardagsboxen te doneren door een van de wekelijks wisselende actieproducten te kopen. Ieder verkocht actieproduct vertegenwoordigt, afhankelijk van het product, een aantal Jarige Job-actiepunten. Bij zeventig punten doneert Bakker Klink een complete verjaardagsbox aan de stichting. Van der Zijden “Hoe meer verjaarsdagsboxen we kunnen doneren, hoe beter. Ons motto is niet voor niets, vier het moment en maak het bijzonder.”