Karijn de Jong met mondkapjeBinnenkort gaat de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg een beslissing nemen over de aanleg van een nieuwe brug over de Vliet om zo de verkeersdrukte tegen te gaan.

Het is een tijdje stil geweest omtrent de mogelijke komst van de brug maar na de bijeenkomst van de raad vorige week dinsdag waarin bleek dat er waarschijnlijk toch geen meerderheid is voor de brug is de discussie weer helemaal opgelaaid. Een van de grote voorstanders van de nieuwe brug is de VVD. De VVD is van mening dat een brug altijd een onderdeel van de oplossing moet zijn maar geeft ook aan dat een brug alleen niet voldoende is, ze pleiten ook voor extra maatregelen zoals DRIP-borden die realtime informatie aan de automobilist verschaffen. “Als VVD hebben wij altijd gepleit voor een brug en dit zullen wij in de toekomst ook altijd blijven doen.” aldus Bart Eleveld, gemeenteraadslid van de VVD.

Bart Eleleveld in Midvliet Actueel

Bewonersverenigingen (VVE) Nieuw Damplein is tegen de komst van de brug en wil vooral het doorgaand verkeer tegen gaan en bestemmingsverkeer naar de parkeergarage leiden. “Wat wij in essentie willen is als hier auto’s het centrum in komen dat ze naar de parkeergarage rijden” aldus Aad de Roo namens verenging van eigenaren Nieuw Damplein.

De actie groep Benutten Als Bedoeld is ook tegen de brug, zij vinden at de brug helemaal niet nodig is. Zij denken dat een nieuwe brug alleen maar doorgaand verkeerd faciliteert zonder problemen voor de bewoners op te lossen. “Je kan dit probleem ook oplossen zonder 40 miljoen uit te geven” aldus Karijn de Jong en Lonneke van den Berg namens groep Benutten Als Bedoeld.

Aad Karijn en Lonneke in Midvliet Actueel