Raadsleden Hans Peter Klazenga en Arnold Brans zijn dinsdagavond de toegang geweigerd tot een gesprek over het bouwproject op Schakenbosch in Leidschendam.

Gemeenteambtenaren versperden de twee raadsleden van GBLV/Gemeentebelangen de toegang tot de zaal, meldt Omroep West. Ook liep een groep leden van een burgerplatform weg. Volgens eigen zeggen omdat ze te verstaan kregen dat het oude bestemmingsplan alsnog doorgang zou vinden en er niets met hun inbreng zou worden gedaan.

"We hadden al te horen gekregen dat we niet welkom waren omdat het ging om een bijeenkomt voor genodigden", vertelt GBLV-raadslid Hans Peter Klazenga, "maar we wilden helemaal niet meepraten, alleen maar luisteren." Als gemeenteraadslid wil hij rechtstreeks kunnen vernemen wat er speelt, aldus Klazenga. 

Volgens Cees Oosterbeek van de Initiatiefgroep Burgerparticipatie Leidschendam-Noord kregen ook de leden van de groep al snel de indruk er voor spek en bonen bij te zitten: "Er werd ons verteld dat men had besloten om het oude bestemmingsplan uit te voeren en dat burgerparticipatie werd losgekoppeld van dit bouwproject. Daarmee werd onze aanwezigheid zinloos."

De kwestie rond Schakenbosch ligt politiek gevoelig. Ex-VVD'er Arnold Brans torpedeerde afgelopen juli de plannen voor de bouw van 325 luxe woningen op het grondgebied van het voormalige psychiatrisch centrum door mee te stemmen met een amendement op het bestemmingsplan. Met de oppositie is hij van mening dat er voor een derde sociale woningbouw gerealiseerd zou moeten worden op Schakenbosch. Het raadslid verruilde kort na de zomer zijn oude partij voor rivaal GBLV.

De gemeente Leidschendam-Voorburg geeft in een reactie aan Omroep West te kennen dat zij uitvoering geeft aan het participatieproces zoals dat in september is afgesproken in de gemeenteraad. "Er zijn twee bijeenkomsten georganiseerd. Eén voor het indienen van zienswijzen en één waarin de Gemeente haar visie toelicht." Aanstaande zaterdag is er een digitale informatiebijeenkomst gepland waar iedereen zich voor kan aanmelden.

Foto: PR Landgoed Voorlei

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream