brandweerslangWoensdagavond was het opnieuw raak in Leidschendam-Voorburg. Rond 23.00 uur werd een autobrand ontdekt aan de Spechtlaan in Leidschendam.

Het is de derde autobrand in drie dagen tijd. Eerder waren er branden aan de Prins Frederiklaan en het Valkhof.

De auto ging volledig in vlammen op. De politie heeft tijdens onderzoek een fles met een brandbare stof gevonden. Dit zou mogelijk terpetine of wasbenzine kunnen zijn waarmee de brand kan zijn aangestoken.

Na een aantal maanden rust was het deze week elke avond raak om en rond de wijk Prinsenhof. Maandagnacht brandde een scooter en een bankje in park Prinsenhof af. Dinsdagavond vielen twee auto's ten prooi aan de vlammen, en woensdagavond laat ging wederom een auto in vlammen op op de Spechtlaan in Leidschendam.

In de strijd tegen de lange reeks autobranden heeft de gemeente eerder extra cameratoezicht ingesteld. Zo hangen er camera's bij het President Kennedyplein, het Fluitpolderplein, de Prinses Annalaan, de Dobbelaan, de Burgemeester Velthuijsenlaan, de Prins Frederiklaan en de Burgemeester Sweenslaan. Daarnaast huurde de gemeente eerder al particuliere beveiligers in, als 'extra ogen en oren in de wijk'.

De VVD en het CDA willen dat de gemeente meer gaat doen. Het CDA heeft daarom woensdagavond vragen gesteld aan de burgemeester. Zo wil de partij weten of burgemeester Tigelaar kan verklaren waarom het aantal branden weer toeneemt en of er al zicht is op een verdachte. Ook wil het CDA weten of de burgemeester bereid is om met politie en Openbaar Ministerie (OM) te kijken naar de mogelijkheden van preventief fouilleren of surveillances met bijvoorbeeld drones. De VVD wil dat er onder andere meer politieagenten de wijk ingaan.

Burgemeester Tigelaar gaf tijdens de raadsvergadering aan verrast te zijn door de nieuwe golf autobranden. Wat hier de directe aanleiding voor is, kan Tigelaar niet zeggen. Zie ook 'Autoriteiten verrast door autobranden Leidschendam-Voorburg'.