Om overlast van herfstbladeren zo veel mogelijk te voorkomen, heeft de gemeente 21 bladkorven in Leidschendam en Voorburg geplaatst.

Deze zijn bedoeld voor bladeren die van openbare bomen waaien. De korven blijven tot eind december staan, dan zijn de bomen het meest van hun blad kwijt.

In de bladkorven kunnen inwoners al het bladafval verzamelen dat op hun terrein ligt en afkomstig is van openbare bomen. Overig groen en ander (tuin)afval, zoals coniferenknipsels, dennennaalden, gras, takken, etc. horen niet in de korven thuis. Die kunnen afgevoerd worden via de gft-container. Niet op iedere straathoek staat een bladkorf. Het kan daarom voorkomen dat inwoners pas na een wandelingetje of stukje rijden hun bladafval in een van de bladkorven kwijt kunnen. Beschouw de bladkorven als een brenglocatie, net als de glas-, papier- en PMD-containers.

Waar staan de bladkorven?
Bij het plaatsen van de bladkorven is onder andere gekeken naar een gelijkmatige verdeling binnen de gemeente, de aanwezige hoeveelheid openbare bomen en de bereikbaarheid van de locaties. Het is niet mogelijk het aantal bladkorven of de locaties uit te breiden. In Stompwijk zijn bladkorven niet nodig, bladafval wordt daar met de veegmachine opgeruimd die daar regelmatig komt. Alle locaties staan op de website van de gemeente.

(foto: gemeente Leidschendam-Voorburg)