De Lionsclub Voorburg heeft afgelopen week een aantal Opvrolijk Pakketten bezorgd bij verpleeghuizen in Leidschendam-Voorburg.

Lionsclubpresident Nicole de Groot en coördinator van de Goede Doelen Krant Marianne Knijnenburg gingen vrijdag al bij enkele verpleeghuizen langs. Gedurende de maand november komt er ook nog een clown langs bij de verpleeghuizen om de ouderen op te vrolijken. De Lions Club haalde met de advertenties in de Goeden Doelen Krant € 7.550,- op. Daarmee wordt de liefdadigheidsactie bekostigd.

Extra ingrijpend
Clubpresident Nicole de Groot: “Voor sommige leeftijdsgroepen is de coronacrisis uitzonderlijk ingrijpend. Daarom besloten we de opbrengst van deze Goede Doelen Krant geheel ten goede te laten komen aan de bewoners van de zes verpleeghuizen in Leidschendam-Voorburg: WZH Het Anker, Vliethof, Prinsenhof en Schoorwijck en de Florence vestigingen De Mantel en Mariënpark. In overleg met de verpleeghuizen werd het een ‘opvrolijkproject’.”

Marianne Knijnenburg: “ProSenior pakte de Opvrolijk Pakketten direct in, daardoor kunnen we vandaag al bij de verpleeghuizen langs. We zijn dankbaar dat we in deze moeilijke coronatijd wat extra vrolijkheid kunnen brengen! Contactclown Toet gaat in november al van start met de bezoeken, de eerste zijn in De Mantel en vervolgens in de overige verpleeghuizen.”

Blij met de aandacht
Richard Spraakman, locatiemanager van WZH Prinsenhof en Conny van Dam, relatiebeheerder vrijwilligers voor WZH, namen de pakketten voor Prinsenhof in ontvangst. Richard: “In het begin van de coronapandemie ontvingen we regelmatig taart en bloemen, maar toen werd het toch stil. Maar nu is er weer iets leuks: vandaag krijgen we van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne de Opvrolijk Pakketten. Heel veel dank namens ons en de bewoners, wat zullen ze hier van genieten!”

Daarna togen Nicole en Marianne naar Florence Mariënpark, waar kwaliteitsverpleegkundige Andrea Brons de pakketten ontving. Andrea: “Mariënpark is erg blij met de Opvrolijk Pakketten, hartelijk dank namens ons allen!”. Ook bij WZH Het Anker en Vliethof en Florence De Mantel werden de pakketten gebracht. WZH Schoorwijck volgde op 2 november nog.

Opvrolijkproject
Het Opvrolijk Pakket voor de zes verpleeghuizen bestaat uit de Dvd-serie Hollands Glorie, met Willem Duijs, Snip en Snap enzovoort, het boek en de CD Liedjes van Weleer, de CD 100 jaar Vera Lynn, de Dvd-box Beeld van Nederland (1920 - 2005), een kleurboek met alledaagse voorwerpen uit de jaren 50 en een vragenspel met 200 vragen over vroeger.

Contactclown Toet gaat er een vrolijke boel van maken. Met grappen en grollen, muziek en vrolijke liedjes laat zij de bewoners lachen en genieten van een paar vrolijke uren.