Politie aanhouding boeienDe 31-jarige vrouw die eind juli is doodgestoken in haar appartement in Leidschendam, is gedood door haar vriend. Dit bleek donderdag tijdens de voorbereidende zitting in de rechtbank in Den Haag.

De aanleiding voor de steekpartij ligt in de relationele sfeer. Waarom S. tot zijn daad overging is nog niet duidelijk geworden. Hij ontkent dat hij een vooropgezet plan had. Als hij veroordeeld wordt kan dat uitmaken voor de uiteindelijke straf. Die is hoger in het geval van moord.

Op 31 juli rond 12.45 uur vult het Abdijland zich met hulpdiensten. In een van de flats is een vrouw doodgestoken. Een ooggetuige hoort haar om hulp roepen en ziet hoe de vrouw op haar balkon bij haar keel wordt vastgegrepen door een man in het zwart. Diezelfde avond wordt de 34-jarig Aron S. aangehouden in zijn woonplaats Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij het slachtoffer met meerdere messen gestoken en gesneden in haar hals, buik, armen en benen.

S. zit op de speciale afdeling van een gevangenis in Zutphen waar hij extra zorg krijgt. Hij geeft aan dat hij mee wil werken aan een onderzoek door een psychiater, psycholoog en een onderzoek naar zijn achtergrond. Ook in de gevangenis voert hij gesprekken met een psycholoog. 'Ik wil verantwoordelijkheid nemen voor wat er is gebeurd', vertelt hij op de zitting volgens mediapartner Omroep West.

De volgende zitting staat gepland voor 21 januari, ook dat zal nog een inleidende zitting zijn, omdat het onderzoek nog niet volledig is afgerond. S. gaf aan dat hij weer aanwezig wilde zijn. Waarschijnlijk zal hij de zaak via een videoverbinding bijwonen.