tigelaar xb 03 webIn zijn wekelijkse blog gaat burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg dit keer in op het belang om iemand een blij moment bezorgen.

Vorige week stond op de voorpagina van Het Krantje een mooi bericht: Lions overhandigen Opvrolijk Pakketten voor verpleeghuizen. Dit jaar werd de gehele opbrengst van de Goede Doelen Krant besteed aan een ‘opvrolijkproject’. Wat een prachtig en hartverwarmend initiatief van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. Na de vele initiatieven en ondersteuning voor de zes verpleeghuizen in Leidschendam-Voorburg in het voorjaar, was het zeer welkom om ook in deze tijd aandacht te blijven geven aan de bewoners en medewerkers.

Het is een zware tijd voor bewoners van de verpleeghuizen. Weinig mogelijkheden voor bezoek en gebonden aan huis. Ook voor de medewerkers is het een zware belasting. En wat kunnen ze dan met elkaar deze opkikker goed gebruiken. Een pakket om de mensen op te vrolijken. Even de zorgen die er zijn weg te nemen, een welkome afleiding. Muziek en film, kleuren en een spel, grappen en grollen van Contact-clowns TOET zorgen voor vrolijke momenten.

Dit initiatief van de Lions is een mooi voorbeeld hoe we anderen kunnen ondersteunen om deze periode door te komen. Ik hoop dat het een inspiratie is om meerdere ‘opvrolijkprojecten’ te bedenken voor mensen om ons heen die het zo hard nodig hebben.

Opvrolijken. Iemand een blij moment bezorgen. Even de moeilijkheden van deze tijd vergeten en samen blij zijn en genieten van het moment.

Blijf die kostbare momenten voor en met elkaar koesteren.

Klaas Tigelaar
Burgemeester Leidschendam-Voorburg

Credits/Fotograaf:
Xandra Baldessari