Het college van B&W in Leidschendam-Voorburg vraagt 350.000 euro om de probleemwijken in Leidschendam-Voorburg aan te pakken. Daar is behoorlijk wat kritiek op vanuit zowel de coalitiepartijen als de oppositie.

Het gaat in totaal om 3 probleemwijken, Prinsenhof, de Heuvel en Amstelwijk, dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering. De wijken zijn vooral in de media gekomen door de vele autobranden. “De autobranden zijn eerder een symptoom dan het daadwerkelijke probleem zelf. Je ziet dat er veel hangjeugd op straat is, mensen voelen zich onveilig, er is weinig sociaal cohesie en daarnaast zie je dat er veel minder groen is.” en “We moeten de wijken niet gaan beschouwen als probleemwijken en achterstandswijken maar juist kansen benutten om de wijken te gaan verbeteren.” aldus Maurice Hartsinck (oppositie partij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg) in het programma Midvliet Actueel.

Binnenkort komt deze zaak opnieuw aan de orde in de gemeenteraad aangezien zowel VVD als CDA hebben aangekondigd hun eigen wensen en aanpassingen in de moties te willen opnemen.