Weggebruikers moeten dinsdag in en rond Den Haag en Leidschendam-Voorburg rekening houden met mogelijke vertraging. Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) gaat actie voeren in Den Haag en in Leidschendam-Voorburg.

Omdat tractoren niet over de snelweg mogen rijden, wordt het waarschijnlijk druk op de binnenwegen zoals de N14 en in de tunnels. Sommige boeren rijden maandag avond al richting Den Haag.

In de ochtend zijn de acties op het Malieveld in Den Haag. Rond lunchtijd willen de boeren naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) op bedrijventerrein Overgoo in Leidschendam. Daar onthullen ze hun eigen keurmerk: Farmer Friendly. Op dit terrein zijn tractoren niet toegestaan, de tractoren parkeren in het Forepark en de demonstrerende boeren lopen dan over de fietsbrug naar het Overgooterrein.

De gemeente heeft met de actiegroep, de politie en het CBL afspraken gemaakt om de demonstratie in goede banen te leiden. Tijdens de actie gelden coronamaatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het houden van voldoende afstand.

Foto: Pixabay