Burgemeester Tigelaar van de gemeente Leidschendam-Voorburg staat in zijn blog van deze week stil bij alternatieve manieren om de feestdagen luister bij te zetten.

Afgelopen weekend hebben vele kinderen, en volgens mij ook veel ouders, uitgekeken naar de komst van Sinterklaas. Dit jaar niet bij de sluis in Leidschendam of de haven in Voorburg of in het dorp Stompwijk. De gezellige sfeer in de straten en op het plein, de vrolijke muziek en sfeervolle drukte hebben we dit jaar erg gemist. In plaats daarvan was het in vele huizen een feest van Sinterklaas voor de TV. Allemaal konden we de intocht meemaken. Kinderen hebben tekeningen en ongetwijfeld verlanglijstjes gemaakt voor Sinterklaas.  

Elk jaar is het juist deze periode die de tijd inluidt van gezelligheid. Alle voorbereidingen en het Sinterklaasfeest zelf zijn de leuke momenten thuis, feest met familie, op school en met vrienden. Je merkt het aan de sfeer en feestelijke aankleding van de winkels en in de winkelstraten. En ondertussen komen de kerstartikelen en lichtjes ook al tevoorschijn.

Maar nu merken we dat het anders is, en toch proberen we er alles van te maken. Juist nu hebben we die gezelligheid met elkaar nodig! En daarom is het zo goed om op een andere creatieve wijze het Sinterklaasfeest te vieren en een fijne periode van feestdagen van te maken. Ik zie her en der al wat feestverlichting hangen of worden al versieringen aangebracht.

Dat is natuurlijk een geweldig idee. Om nu al de verlichting en versieringen aan te brengen. Het kan ons helpen elkaar wat op te beuren. Voor elkaar wat gezelligheid te brengen en wat positief licht en hoop te geven. Ik zou zeggen: doet u mee?

Zo brengen we de gezellige sfeer in onze straten en huizen. En dan kan iedereen die door Leidschendam, Stompwijk of Voorburg wandelt, er volop van genieten. Van onze gezelligheid!

Klaas Tigelaar, Burgemeester Leidschendam-Voorburg


Foto: Xandra Baldessari