Stichting Golf voor Gehandicapten heeft deze week €320,- ontvangen van de Albert Heijn aan het Julianaplein in Voorburg. Het bedrag is de opbrengst van een lege flessen bon-actie, die de supermarkt maandelijks houdt. Klanten kunnen daarbij hun lege flessenbon inleveren voor een goed doel.

Liesbeth Leeflang (bestuurslid stichting Golf voor Gehandicapten) en Frans van Noort (voorzitter Paragolfcommissie op Leeuwenbergh) namen de opbrengst van de flessebonactie afgelopen dinsdag in ontvangst van bedrijfsleider Raymond Albers.

AH was in 2019 al sponsor van een groot toernooi voor mensen met een beperking op Leeuwenbergh. Dat zou dit jaar ook het geval zijn ware het niet dat Corona roet in het eten gooide. GvoorG is heel blij dat er €320,- aan opbrengst van de flessenbonnetjes voor dit mooie doel is gedoneerd.

Tienjarig bestaan
GvoorG viert deze maand haar 10-jarig jubileum en bestaat voor 100% uit vrijwilligers. De vrijwilligers van GvoorG geven clinics bij de revalidatie-instellingen en bemiddelen met plaatsing bij samenwerkende golfverenigingen. Golfvereniging Leeuwenbergh is vanaf het begin betrokken bij dit experiment. De groep is al gegroeid tot 30 deelnemers die praktisch alle donderdagen genieten van de golflessen.

Per 1 januari 2018 zijn alle dertig deelnemers lid geworden van Leeuwenbergh. Daarmee is Leeuwenbergh de eerste golfvereniging in Nederland die mensen met een beperking als volwaardig lid in de club heeft opgenomen. “Als ik naar de golf ga staat mijn handicap even niet voorop” merkt een deelnemer spontaan op.De deelnemers hebben allemaal het regelexamen succesvol afgelegd en hebben baanpermissie en veelal ook al een golfhandicap.

Beelden van de uitreiking van het bedrag met interviews zijn binnenkort te zien bij Midvliet TV en het Youtube- en Facebookkanaal van Midvliet.

Revalidatie
Samen met Dr. Arend de Kloet van Basalt Revalidatie en Golfvereniging Leeuwenbergh is het bewijs geleverd dat golf de ultieme remedie is om te revalideren na een ongeval of tijdens een ziekte.

In een vroegtijdig stadium van het revalidatietraject wordt er al aandacht voor golf gevraagd. Je beweegt, je bent buiten, je kunt het leren, je bent met lotgenoten en je hebt gewoon plezier en voorkomt een sociaal isolement, dat door ziekte of beperkingen altijd op de loer ligt. Het succes van deze aanpak heeft alle verwachtingen ruimschoots overtroffen, aldus GvoorG.