Je speelkameraad kwijtraken dat is wat honden in Park Sytwende nu overkomt. Sinds verleden week heeft het park een speciale hondenuitlaatplek. Binnen deze omheining mogen honden nog steeds losrennen maar daarbuiten moeten ze nu aan de lijn. Voor veel hondeneigenaren is deze opsluiting van hun huisdier de reden om op zoek te gaan naar een ander uitlaatgebied.

Procederen tot aan de Raad van State heeft niet geholpen: je hond loslaten in park Sijtwende mag alleen nog binnen de hondenuitlaatplek. Gezellig door het hele park lopen is daarmee niet meer mogelijk waardoor veel hondenbaasjes vertrekken en de achterblijvers hun speelkameraad verliezen.

'Hij vindt het helemaal niks', zegt de eigenaar van een Collie. 'Hij is alleen, zijn normale vriendjes zijn er niet'. En ook de hondeneigenaren die er nog wel rondlopen vinden het niks. 'Ik vind het niet leuk. Het is veel te klein. Ik heb maar een klein hondje maar ik vind het veel te klein wat er is overgebleven van het hele park' vertelt een vrouw.

Maar er zijn ook parkbezoekers die het wel fijn vinden dat de honden nu achter een hek zitten. Een hardloper die heel even wil stoppen vertelt, 'als ik heel eerlijk ben loopt het wel iets rustiger'. En misschien wordt het nog wel rustiger want de mevrouw van het kleine hondje vult aan, 'ik ga hier niet meer komen, ik woon in Leidschenveen en kom helemaal op de fiets hierheen en nou ga ik wel iets anders zoeken'.

Ondertussen zet een andere hondeneigenaar de toegang tot de hondenuitlaatplek wagenwijd open. 'Ik wil de mensen uitnodigen om toch naar binnen te komen' vertelt de eigenaar van een klein Spaans hondje. 'Anders zit mijn kleine hondje ook maar hier alleen te spelen'