De PvdA-, GroenLinks en CDA-fractie in Leidschendam-Voorburg heeft raadsvragen gesteld over excessen bij de handhaving rond bijstandsuitkeringen.

Steeds vaker doemen berichten in de landelijke media op waarbij fraudebestrijding bij misbruik van sociale voorzieningen leidt tot schrijnende toestanden. Zo moet een vrouw uit Wijdemeren €7000,- bijstandsuitkering terugbetalen en €3.500,- boete omdat haar moeder regelmatig boodschappen voor haar deed.

Raadslid Jochem Streefkerk (PvdA), Nathalie Reijders (GroenLinks) en Diederik Visser (CDA) willen van het college van B&W weten hoe zij gaat voorkomen dat dergelijke excessen zich ook in Leidschendam-Voorburg zullen voordoen. De gemeente Leidschendam-Voorburg gaat komend jaar inzetten op het tegengaan van oneigenlijk gebruik van sociale voorzieningen.

Van Weers: ''Het moet duidelijk zijn wat mag en wat niet. Je wil als gever iemand helpen en niet met problemen opzadelen. Ook voor de mensen die de boodschappen in deze moeilijke tijd zo hard nodig hebben.''

Foto: cottonbro (via Pexels)

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz, 107.9 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo analoog: 92.9 Mhz
Ziggo digitaal: 916
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
Of via de livestream