Deze week buigt de selectiecommissie zich over de inzendingen voor het Tijdsdocument ‘Corona in LV’.

Afgelopen vrijdag sloot de inzendtermijn voor deelname aan het Tijdsdocument ‘Corona in LV’. Het Erfgoedpodium, dat door de gemeenteraad is aangewezen als de coördinator van het project, ontving volgens eigen zeggen flink wat voorstellen. Het streven is de selectie snel af te ronden, zodat de indieners aan de slag kunnen. Met het project is €50.000,- gemoeid.

Tijdsdocument
De ontvangen voorstellen geven al een eerste zicht op de contouren van het Tijdsdocument. Het is verrassend om te zien hoe creatief men aan de slag is gegaan. De commissie ontving enerzijds voorstellen voor brede overzichten van de gevolgen van de crisis in onze gemeente en anderzijds ook heel doelgerichte reportages.

Selectiecommissie
De ingediende voorstellen worden beoordeeld door een neutrale, onafhankelijke selectiecommissie die onder voorzitterschap staat van Hans van der Sluijs, voormalig burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Daarnaast maken Femke Overdijk, conservator van Museum Swaensteyn, Idsard Bosman, medewerker van het gemeentearchief Den Haag, afdeling Leidschendam-Voorburg en Peter van der Ploeg, directeur van Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn er deel van uit.

Voor de eeuwigheid
Van der Ploeg: ‘We wilden in de selectiecommissie graag mensen die de gemeente door en door kennen. We zijn blij dat dat is gelukt. Bovendien maak je zo’n tijdsdocument voor de eeuwigheid, dus is deelname van het archief ook heel praktisch.’