De aanmeldperiode voor middelbare scholen in Leidschendam-Voorburg wordt met twee weken verlengd.

In verband met de huidige lock-down van de scholen, heeft Scholengroep Spinoza besloten om de aanmeldperiode voor nieuwe brugklassers te verlengen. Dit in goed overleg met de andere schoolbesturen in de regio. Leerlingen van groep 8 en hun ouders hebben hierdoor iets langer de tijd om zich te oriĆ«nteren op de overstap van de basisschool naar de middelbare school.

De einddatum van het aanmelden in de eerste periode verschuift dan van vrijdag 19 februari naar vrijdag 5 maart. Hiermee valt de voorjaarsvakantie nu ook in de aanmeldperiode. Tijdens de voorjaarsvakantie kan er via de email bij de Spinozascholen aangemeld worden.

Omdat de aanmeldperiode in tijd verschoven is, zal het aanbod aan (digitale) informatie bijeenkomsten gewijzigd zijn ten opzichte van de inhoud van de brugzak die verspreid is via de basisscholen in Leidschendam-Voorburg.

"Gisteren hebben de schoolbesturen in de regio afgesproken dat de periode voor de aanmelding op de middelbare scholen is gewijzigd," geeft Peter Lamers, voorzitter van het College van Bestuur van de  Scholengroep Spinoza. "Hierdoor is de informatie die we in de brugzak die alle 8e groepers op scholen in Leidschendam-Voorburg hebben gekregen achterhaald. Het is natuurlijk enorm balen als ouders zich op de verkeerde dag bij de middelbare school melden."

Onder de Spinoza Scholengroep vallen Dalton Voorburg, Gymnasium Novum, het Veurs Lyceum, het Sint Maartenscollege, Francois Vatel vmbo, Veurs Voorburg vmbo, en het 's Gravendreef College.