D66-fractieleider Jacco van Maldegem verlaat dit najaar de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. Van Maldegem heeft met zijn vriendin een huis gekocht op het uiterste puntje van Walcheren, in Zeeland.

Beiden zijn daar ook opgegroeid. Van Maldegem zocht een grotere woning vanwege een op komst zijnde gezinsuitbreiding. In het dagelijks leven werkt Van Maldegem in de communicatietop van het ministerie van VWS.

De D66-fractievoorzitter kondigde zijn afscheid per brief aan tegenover de leden van de D66-afdeling Leidschendam-Voorburg. "Het doet mij pijn dat ik de gemeenteraad verlaat. Ik had graag de huidige fractie graag aan de finishlijn gebracht. En als onze nieuwe huis in Leidschendam-Voorburg had gestaan, dan had ik mij graag kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de verkiezingen van ‘22."

Van Maldegem zit sinds 2018 in de gemeenteraad. Wouter Jorissen zal hem opvolgen als raadslid. Jorissen is op dit moment fractiesecretaris. Wie Van Maldegem als fractieleider gaat opvolgen is nog niet bekend. Daar zal de fractie te zijner tijd over besluiten.