GBLV/Gemeentebelangen heeft zaterdag carnavalsverenigingen De Gaanders uit Stompwijk en de Damzwabbers uit Leidschendam verrast met taarten voor Valentijn. Fractieondersteuner Marien van Wijk en raadslid Sanja Duijvestijn gingen elk bij een van de verenigingen langs om de valentijnstraktatie te bezorgen.

Geen carnaval
De carnavalsverenigingen hebben het moeilijk. Door corona konden de festiviteiten dit jaar niet doorgaan. Ruim 350 carnavalsvierders van de Gaanders in Stompwijk moeten het daardoor dit jaar stellen zonder festiviteiten.

Carnavalsvereniging De Damzwabbers heeft zelfs dubbel pech, want die viste vorig jaar ook al achter het net: eerst werd de carnavalsoptocht in Leidschendam afgelast vanwege harde wind, en enkele weken later kon de optocht niet doorgaan vanwege corona.

Lastig parket
De carnavalsverenigingen hebben het dit jaar ook financieel lastig vanwege inkomstenderving, terwijl de kosten doorlopen. De Damzwabbers organiseerde onlangs een actie, waarbij sympathisanten een steunpakket kunnen aanschaffen.

GBLV/Gemeentebelangen zegt de verenigingen daarom een hart onder de riem te hebben willen steken met taarten voor het bestuur.

Foto: Marien van Wijk bij De Gaanders in Stompwijk