Het Commissariaat voor de Media heeft besloten de omroeplicentie in de gemeente Leidschendam-Voorburg definitief toe te wijzen aan Midvliet. De licentieperiode loopt van 9 januari 2021 tot 9 januari 2026.

Het spreekt voor zich dat het bestuur en de medewerkers van Midvliet verheugd zijn met dit besluit. De ingezette vernieuwingsslag waarbij lokaal nieuws en actualiteit leidend zijn voor de omroep, waarbij met tientallen in de gemeente gewortelde vrijwilligers wordt gewerkt, zien zij daarmee beloond.

Midvliet diende ook een aanvraag in om de licentie te verlengen in de gemeente Wassenaar. Hoewel de gemeente zelf hechtte aan een samenloop met de licentie in Leidschendam-Voorburg, koos de gemeenteraad van Wassenaar toch voor de andere aanbieder: Stichting Lokale Media Wassenaar, een initiatief van Rudo Slappenel van Unity.nu. Deze licentie gaat in op 30 maart 2021 en loopt tot 30 maart 2026. Midvliet wil haar ‘concurrent’ veel succes wensen bij het invullen van de lokale omroep functie aldaar en dankt de medewerking en inzet van alle Wassenaarders (ondernemers, inwoners, gemeenten, maatschappelijke organisaties) die betrokken waren bij het invullen van de lokale omroepfunctie in Wassenaar in de afgelopen 10 jaar.

De komende tijd zal Midvliet haar PBO (Programma Beleidsbepalend Orgaan) aanpassen aan de nieuw ontstane situatie om zo de representativiteit hiervan verder te versterken in Leidschendam-Voorburg. Berichtgeving over en uit Wassenaar zal uitsluitend nog plaatsvinden indien dit voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg relevant is.

De website is inmiddels vernieuwd en het lokale nieuws en bijbehorende achtergronden zijn voortaan ook te vinden op de speciale Midvliet app voor zowel Androïd als Apple. De vormgeving van het TV-kanaal, dat zowel via Ziggo als KPN, Telfort en Tele2 te ontvangen is, is inmiddels ook vernieuwd. De radiozender van Midvliet, die ook via DAB+ en op de kabel is te ontvangen zal de komende tijd enkele programmatische wijzigingen krijgen om de volledige breedte van het lokale nieuws, informatie, cultuur en educatie aanbod een plek te geven. Daarbij zal ook de sport in de regio een belangrijk onderdeel van het aanbod worden, samen met diverse mediapartners.

Midvliet Next heeft inmiddels een vliegende start gemaakt om ook de jongeren doelgroep te verbinden met Midvliet. De integrale samenwerking met uiteenlopende maatschappelijke organisaties in Leidschendam-Voorburg wordt onverkort voortgezet, alsook de samenwerking met Omroep West als mediapartner.