Het Veur Theater blijft dankzij een samenwerking met Theater Ludens toch bestaan. De gemeenteraad is akkoord gegaan met het plan voor samenwerking. Dat meldt Het Krantje.

Cultuurwethouder Astrid van Eekelen is blij en opgelucht met het resultaat. "Na 10 jaar kunnen we eindelijk met volle kracht vooruit.”

Het boterde lange tijd niet tussen de twee theaters in Leidschendam en Voorburg. Ludens kreeg wel subsidie, terwijl die van Het Veur was tot nul afgebouwd. Ook lagen de bedrijfsculturen teveel uiteen. Het Veur Theater wist zich een tijdlang zelfstandig te handhaven, maar zag de structurele tekorten steeds verder oplopen door het gebrek aan subsidie.

Uit de nood
Nu er een intensieve samenwerking tussen de theaters komt, maakt het Veur weer aanspraak op een deel van de cultuursubsidie. Daarmee is het theater uit de financiële nood. Het zou anders deze zomer hebben moeten stoppen.

Het Veur Theater gaat onderdak bieden aan enkele culturele hotspot-activiteiten van Theater Ludens zoals de jeugdtheaterschool en diverse popactiviteiten en schoolvoorstellingen.