WZH Vliethof in Voorburg ontving woensdag 7 april demissionair minister Hugo de Jonge. Nu bijna alle medewerkers en bewoners van woonzorgcentrum Vliethof gevaccineerd zijn, is er voorzichtig meer ruimte.

Hugo de Jonge sprak met bewoners en medewerkers van Vliethof en kreeg een rondleiding door het Voorburgse woonzorgcentrum. 'Het leeft weer' aldus locatiemanager Annemarie Baas. Verpleeghuizen kijken op basis van de situatie wat weer kan, stap voor stap.

Het hoge aantal gevaccineerde bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg maakt voorzichtige versoepelingen volgens het kabinet mogelijk. Als op een locatie genoeg mensen twee keer zijn gevaccineerd, zoals bij WZH Vliethof het geval is, is een ruimere bezoekregeling mogelijk, kan de groepsgrootte voor activiteiten omhoog en kunnen meer vrijwilligers en kappers en andere contactberoepen weer aan de slag. Hiermee volgt het kabinet het advies op van het OMT.

Minister Hugo de Jonge: “Vaccineren werkt. Dat zien we nu volop in de verpleeghuizen. Daarom kunnen we nu na een lange en spannende tijd voorzichtig weer wat versoepelen. Als er voldoende gevaccineerd is, is een knuffel door vaste bezoekers weer mogelijk. Prachtig toch?”

Foto: facebook Hugo de Jonge
fotograaf Phil Nijhuis