Afdeling Stadsbeheer in Leidschendam-Voorburg is weer bezig geweest om de beplanting bij oorlogsmonumenten gereed te maken voor onze Nationale Dodenherdenking.

Dit meldt Het Krantje.

Bacopa, Plectranthus, Struikmargriet en Geranium zijn geplant. Plectranthus wordt in het Nederlands Mottenkruid genoemd, wanneer je het blad aanraakt weet je gelijk waarom. Het was goed weer om te planten, de regenbuien geven de nieuwe aanplant een frisse start.

Voor de tweede keer herdenken we op een andere manier dan gebruikelijk. Het is ook dit jaar wegens de coronamaatregelen niet mogelijk om in Leidschendam-Voorburg gezamenlijk te herdenken en samen te komen bij de oorlogsmonumenten in de gemeente. Dit kan wel digitaal. Op 4 mei om 20.30 uur (na de Landelijke Dodenherdenking vanaf De Dam) gaat een herdenkingsfilm live via youtube en de gemeentelijke social mediakanalen.

De opnamen voor deze film vinden op zondag 2 mei plaats zónder publiek (enkele kransleggers zijn aanwezig en vertellen in de film namens wie zij een krans leggen en waarom). In de film is ook een moment van stilte opgenomen, het Signaal Taptoe, het Wilhelmus en wordt geflankeerd door passende muziek en een dans.

Om dit waardig en in stilte te doen wordt het Sijtwende Park op 2 mei afgesloten van 13-16 uur. Op 4 mei kunnen inwoners zelf een bloem leggen bij één van de drie monumenten in de gemeente: De Naald, Park Leeuwenbergh en het Monument voor Vrede en Vrijheid in het Sijtwende Park. Namens de gemeenteraad wordt ook een krans gelegd door één van de gemeenteraadsleden.

(bron: hetkrantje-online.nl)