De fractie GBLV/Gemeentebelangen zal de voordracht van de PvdA Leidschendam-Voorburg om de heer Rabin Baldewsingh tot wethouder in Leidschendam-Voorburg te benoemen, niet steunen. Dit blijkt uit de blog ”Molensteen" van GBLV-fractievoorzitter Frank Rozenberg.

GBLV houdt Baldewsingh verantwoordelijk voor de komst van de gesmade windturbine op het bedrijventerrein aan de Westvlietweg.

Windturbine
De fractie GBLV/Gemeentebelangen heeft zich destijds met de bewoners van de Zeeheldenwijk en vele andere inwoners van Leidschendam-Voorburg ingezet om de komst van de Haagse windturbine op de grens van onze gemeente te voorkomen. De windturbine ontsiert en geeft overlast, vindt GBLV. De woorden van de toenmalig Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (’Hoe kan nou één windmolen Leidschendam-Voorburg ontsieren?’) is GBLV/Gemeentebelangen volgens eigen zeggen niet vergeten.

Tegenstem
GBLV-fractievoorzitter Rozenberg: "Hoe kunnen we in de gemeenteraad aan de ene kant met de bewoners van de Zeeheldenbuurt en alle andere bewoners van onze gemeente tegen de windturbine strijden en aan de andere kant instemmen met de benoeming van een wethouder die geen besef lijkt te hebben wat zijn opstelling heeft veroorzaakt?”

Voor de fractie GBLV/Gemeentebelangen kan dat maar op één manier worden beantwoord: met een tegenstem als de benoeming van de heer Baldewsingh op 11 mei aanstaande in de gemeenteraad in stemming wordt gebracht. Rozenberg: ”Die duidelijkheid willen wij voor de raadsvergadering graag aan onze inwoners bieden.”

Foto: GBLV'er Hans Peter Klazenga en de gesmade windturbine