Woningcorporaties Wooninvest en Vidomes zullen de komende jaren sowieso minder dan driehonderd woningen bouwen.

Meerjarenplan
Beide corporaties hebben hun plannen voor sociale woningen in Leidschendam-Voorburg voor de periode 2021-2024 onthuld. Wooninvest wil komende jaren 178 woningen bijbouwen. Vidomes bouwt er net iets meer dan honderd. Daar zijn de 48 woningen die begin april werden opgeleverd op de Rijnlandlaan bovendien in meegerekend.

De twee wooncorporaties hebben hun voornemens openbaar gemaakt in het kader van nieuwe meerjarenafspraken die zij met de gemeente willen maken voor de komende periode. Die afspraken moeten nog voor het eind van dit jaar gemaakt en getekend worden.

Met de genoemde aantallen haalt de gemeente de eerder geplande zevenhonderdvijftig nieuwe sociale woningen vóór 2025 niet, meldt Het Krantje. Driehonderd daarvan zouden worden gebouwd door de wooncorporaties zelf.

Star en Overgoo
Daarnaast is sociale woningbouw aan De Star nog niet zeker vanwege geluidoverlast van de A4, nabijgelegen bedrijven en een gedachte combinatie met vrije sectorwoningen, te bouwen door een ontwikkelaar. Sociale woningbouw op bedrijfsterrein Overgoo Leidschendam (130 woningen) komt helemaal niet meer in de plannen voor.

Lees ook: 

Foto: Vidomes