Beoogd wethouder Rabin Baldewsingh wil nog niet reageren op de weerstand die zijn kandidatuur los heeft gemaakt. 'Ik wacht gewoon de procedure van de benoeming af,' laat hij Omroep West weten. Ook de fractie van de PvdA houdt de lippen vooralsnog op elkaar, zo meldt West.

Baldewsingh werd vorige week maandag door de PvdA-fractie voorgedragen als vervanger voor wethouder Nadine Stemerdink, die binnenkort aan de slag gaat als burgemeester van Voorschoten.

Windturbine
Bij bewoners van de Leidschendamse Zeeheldenwijk is de voordracht echter in het verkeerde keelgat geschoten. Zij herinneren zich Baldewsingh nog als de Haagse wethouder die hen in 2016 een windturbine in hun maag splitste.

Oppositiepartij GBLV/Gemeentebelangen maakt ondertussen flink misbaar over de voordracht. Zij heeft alvast bekend gemaakt tegen tegen de komst van de wethouder te stemmen. 11 mei vergadert de gemeenteraad over een eventuele benoeming. Met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in het vooruitzicht kan een eventuele benoeming mogelijk uitgroeien tot campagne-item.

VVD
Coalitiepartij VVD houdt vooralsnog in het midden wat het gaat doen. "Het is nu reces. We moeten het in de fractie eerst nog bespreken. We kijken in ieder geval áltijd kritisch naar een voordracht", reageert fractievoorzitter Louise Kortman op vragen van mediapartner Omroep West.

Lees ook: Gehate windmolen achtervolgt voorgedragen wethouder: 'We zijn boos op die man'