(VIDEO) In het kader van NLDoet hebben vrijwilligers afgelopen vrijdag zes binnentuintjes van verpleeghuis Prinsenhof in Leidschendam schoongemaakt en met bloemen opgevrolijkt. De tuintjes horen bij de afdeling Wonen met Dementie. 

"Die zijn we aan het opfleuren met plantjes, het onkruid er uit aan het trekken, zodat het er echt weer lekker fris eruit ziet," zegt activiteitenbegeleidster Miranda Roose. "Zodat de mensen buiten kunnen zitten."

In totaal werden dit weekend in het kader van NLDoet maar liefst 21 klussen uitgevoerd in Leidschendam-Voorburg. Daar zaten opvallend veel buitenklussen bij, van het opvrolijken van het balkon, en het aanvullen van de zandbak tot een aantal klussen in een tuinklusprogramma niet zouden misstaan.

Niet alleen de vrijwilligers maar ook de bewoners hadden veel schik in de klus. "Bewoners komen ook naar buiten," vertelt Roose. "Sommige bewoners vinden het leuk om te helpen. Of die komen in het zonnetje erbij zitten. Dus ja, het geeft wel echt voldoening."Foto door Adonyi Gábor (via Pexels)