Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen sinds 1 juni gratis een deelfiets proberen. De fietsen van HTM staan bij OV-punten in de stad. HTM en Donkey Republic bieden ook fietsen aan op veel plaatsen in Den Haag en Zoetermeer. Gebruikers mogen de fiets drie kwartier lang uitproberen.

“Leidschendam-Voorburg is een mooie, groene gemeente met bijna 75.000 inwoners, waar het prettig is om te wonen, werken en te recreëren," vertelt wethouder Astrid van Eekelen van verkeer en vervoer. "Met de deelfietsen maken we het onze inwoners een stuk makkelijker om van a naar b te gaan. Tegelijkertijd wordt onze gemeente beter bereikbaar voor inwoners en toeristen uit de omringende gemeenten. En het draagt ook nog eens bij aan een beter milieu.”

Slimme oplossingen
Wethouder Duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal valt zijn collega daarin bij: “Het terugdringen van de CO2-uitstoot is een belangrijke maatschappelijke opgave. Het gebruik van schone vervoermiddelen helpt daarbij. Door samenwerkingen aan te gaan met ondernemers die zelf hun verantwoordelijkheid nemen, laten we als gemeente ook zien dat slimme oplossingen waar iedereen profijt van heeft, dichtbij zijn."

Aanmelden voor de actie kan via Ways2go.nl, actie: Probeer een deelfiets. Het doel van de probeeractie is om inwoners laagdrempelig te laten kennismaken met een deelfiets. De actie loopt tot medio december 2021 en is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, een van de partijen achter de campagne Ways2go.

Hoe werkt het?
Om mee te doen met de actie, download u de app van de betreffende deelfietsaanbieder. Na registratie ontvangt u een speciale actiecode. Voor meer informatie kunt u terecht op ways2go.nl.

Waarom deze actie?
De deelfietsaanbieders HTM en Donkey Republic hebben de handen ineen geslagen met Ways2go. Het doel is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deelvervoer. De deelfietsen zijn een goed en duurzaam alternatief voor de auto bij korte (zakelijke) ritten en zijn handig in het voor-en natransport naar bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

Over Ways2go
Ways2go is de campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming en heeft als doel (logistieke) werkgevers, werknemers en bewoners te verleiden tot het gebruik van duurzame vervoermiddelen. Daaraan zijn vele voordelen verbonden: een betere, schonere leefomgeving, minder files en vertragingen, minder stress en een betere vitaliteit.

In de campagne Ways2go spelen vier karakters een rol: Daan, Emma, Otto en Nora. De meest duurzame reis is een reis die niet wordt gemaakt, wordt wel beweerd, daarom wordt op de website ook veel aandacht besteed aan werken op een andere plek dan kantoor.