Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg heeft drie wandel- en fietsroutes langs monumenten samengesteld om de lockdown door te te komen. De routes kunnen op ieder gewenst moment afgelegd worden, evenement of geen evenement.

RouteYou
In de app RouteYou zijn drie routes samengesteld: een wandelroute langs monumenten van Voorburg, een wandelroute langs monumenten van Leidschendam en een fietsroute langs monumenten van Leidschendam en Stompwijk. In de app zijn behalve de route ook foto’s en informatie over de vermelde monumenten te vinden. Folders van deze routes zijn binnenkort te vinden in bibliotheken, musea, kerken en andere openbare gebouwen. De folders zijn ook te downloaden via de website omd-lv.nl.

Via QR-codes zijn de routes te openen op een mobiele telefoon.

Welkom terug
Zaterdag 11 hoopt Stichting Open Monumentendag LV weer een aantal monumenten open te kunnen stellen ter bezichtiging. In 2020 bleven alle deuren van de prachtige monumenten in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk gesloten voor publiek vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Inmiddels laat het verloop van de pandemie een wat gunstiger beeld zien. Het team is al druk aan het werk met de invulling van een mooi programma. Het landelijk motto is dit jaar ‘Mijn monument is jouw monument’. Deze dag wordt ook gezien als een ‘welkom terug!’ aan het publiek.

Samenwerkingen
Naast het openstellen van de monumenten met hun verhalen wordt er gewerkt aan diverse activiteiten daaromheen, zoals een muzikaal ‘welkom terug’ op verschillende locaties in de gemeente, o.a. door een samenwerking met het Huygens Festival dat ook het tweede weekeinde van september plaatsvindt. In samenwerking met Sport & Welzijn wordt een leuke activiteit voor kinderen en hun ouders op touw gezet.

OMD-LV is te volgen op omd-lv.nl, Facebook en Instagram. Via QR-codes zijn de routes te openen op een mobiele telefoon.

QR codes RouteYou