Senioren in Leidschendam-Voorburg deden maandag voor de eerste keer aan de Nationale Balkon Beweegdag. Bewoners van diverse seniorenflats gingen uit hun dak en genoten volop van het evenement.

Bij drie ouderen wooncentra, te weten Stichting Duivenvoorde, Florence de Mantel en Mariënpark was Sport en Welzijn (SenW) aanwezig om met de ouderen te bewegen. Dit deden zij samen met Ouderengym, Gymnova Gymnastiek, Fysiotherapie Klaverweide, de Flatcoach van Vidomes en het Nationaal Ouderenfonds. Het evenement telde ruim honderd enthousiaste deelnemers op de verschillende locaties.

Bewoners reageerden enthousiast “Ik heb een hele fijne middag gehad, fijne mensen om mij heen en ik heb echt genoten,” zei de een. “Jeetje wat leuk dat SenW dit doet! Dit is toch prachtig!”, reageerde een ander.

Combinatiefunctionaris ouderen Joyce van der Sloot van SenW kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Volgend jaar wil ze deze actie beslist weer gaan doen. “We doen ook wekelijks ouderengym op de locaties en deze dag sluit hier perfect op aan. We pakken graag mogelijkheden aan om met deze doelgroep actief bezig te zijn.”

Bent u tijdens de nationale Balkon Beweegdag enthousiast geworden? Kom dan een keer gratis meedoen bij ouderengym op één van de locaties. Kijk voor meer informatie op de website: senw-lv.nl/ouderengym.