Omroep Midvliet zendt komende zaterdagavond de herhaling uit van Open Podium Talentenloods Klassiek.

Maar liefst dertien jongeren stonden zaterdag 22 mei op het podium van Theater Ludens om hun klassiek talent via Livestream met publiek te delen. Midvliet verzorgde daarvan de live-registratie.

Klavichord
Paul de Beer, voorzitter Talentenloods, verrichtte de opening samen met Annet Weijermars, voorzitter Huygens Festival. Roemer was met zijn 10 jaar de jongste deelnemer en bespeelde het bijzondere klavichord. Er waren maar liefst vier talentvolle cellisten: Tudor Marin, Rokus Ganzeveld, Ruben Jasperse en Bas Gregoire. Woichiec Szymonik maakte indruk als klarinettist. De zusjes Lilian(cello) en Maya Touray (piano) bleken als Duo Cantabile zeer veelbelovend.

Conservatorium
Sopraan Ellen van den Berg vormde een duo met Bart van den Bos op de piano. Haar eerste jaar op het Koninklijk Conservatorium bestond gelukkig ook uit live-lessen. De begenadigde fagottist Casper Bleichrodt speelde een prachtige rapsodie en bereidt zich voor op auditie voor het conservatorium. Vivian Giesbertz, begeleidt door Sergey Smirnov, heeft al vele prijzen behaald met haar prachtige vioolspel en is aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Utrecht.

Dwarsfluitiste Melisse Markesteijn, begeleid door pianist Arjan Hageman, maakte veel indruk met haar eigen compositie ‘Fantasie toegewijd aan Johannes van Bree’.

Muziek&Theater ‘t hART
De organisatie was verheugd met de pianobegeleiding van Nadia Askarova, huispianiste van het Huygens Festival, van maar liefst vier van de optredens. Nadia is eigenaar van Muziek&Theater ‘t hART. Daarnaast verzorgde zij samen met dwarsfluitist Inez Popka het Special Guest-optreden.

Terwijl de juryleden overlegden, werden de jongeren op het podium geïnterviewd door presentator Angelique Schipper.

Data
Herhaling Open Podium Talentenloods Klassiek: zaterdag 12 juni, 20.00 uur. Het volgende Open Podium is op vrijdag 25 juni voor Musical-talent groep 8-ers. Foto: PFR/HF