Woensdagmiddag 9 juni stond in het teken van buiten spelen en het weer leende zich daar perfect voor.

Goed bezig!, Woej en de Buurtcoaches van SenW organiseerden samen met buurtbewoners de Nationale Buitenspeeldag voor kinderen uit Leidschendam-Voorburg. Op verschillende plekken, waaronder Prinsenhof, Stompwijk, Bovenveen en Leidschendam-zuid stonden activiteiten klaar waar zo’n 300 kinderen vol enthousiasme aan mee deden. Wethouder van Eekelen verzorgde de opening van deze vrolijke middag in Park Prinsenhof. Aansluitend werden aanwezigen getrakteerd op een optreden van Trinity met ‘colorguard’, een spectaculaire performance met vlaggen.

Kinderen konden op meerdere locaties meedoen aan uiteenlopende activiteiten en workshops als Capoeira, skateboarden, stoepranden, fiets pimpen, springkussen en ‘samen buiten sporten en spelen’. De Smoothiefiets van Goed Bezig! was aanwezig in de Prinsenhof, hierop kun je zelf een smoothie maken door heel hard te trappen. Verder was er vers fruit water, koffie en thee geschonken door Woej.

Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton waarmee de jeugd wordt gemotiveerd om lekker naar buiten te gaan. Speciaal voor deze dag heeft Nickelodeon ‘s middag geen programmering. “We willen kinderen extra stimuleren om te gaan bewegen in de buitenlucht.” – Nickelodeon.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde Buitenspeeldag. De activiteiten werden goed bezocht en vielen in de smaak bij de deelnemers. “De sfeer was goed en we kregen veel positieve reacties van spelende kinderen en ouders. Kinderen spelen veel te weinig buiten, 15% zelfs nooit. Dat moet anders! Met Buitenspeeldag willen we het buitenspelen aanmoedigen.” – Miriam Blom, JOGG regisseur.
Deze dag werd onder andere mede mogelijk gemaakt door supermarkten Plus en Dirk die het fruit en sap voor de smoothies hebben gesponsord.

NBS Van Eekelen opent
NBS Buitenactiviteiten 1
NBS Buitenactiviteiten 2
NBS Fiets pimpen