Met ingang van 1 september 2021 wordt Jules Bijl (63) benoemd tot waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Bijl woont in Vlaardingen, waar hij sinds september 2020 wethouder is.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft commissaris van de Koning in Zuid Holland, Jaap Smit, de heer Bijl  voorgesteld als waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris, om Bijl als waarnemend burgemeester te benoemen.

Gemeenteraadsverkiezingen
Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 wordt de procedure voor een nieuwe burgemeester gestart. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester eind volgend jaar aantreden. Jules Bijl zal aanblijven tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester.

Jules Bijl heeft ruime bestuurlijke ervaring. Voor zijn wethouderschap in de gemeente Vlaardingen was hij onder meer 4 jaar ambassadeur in Trinidad en Tobago. Van 2010 tot 2015 was hij directeur kabinet bij de gouverneur van Curaçao. Ook heeft hij 5 jaar ervaring opgedaan als burgemeester in Eemnes en was hij waarnemend burgemeester in Montfoort. Eerder was hij gemeentesecretaris in Boskoop en Stadskanaal.

Aan huidig burgemeester Klaas Tigelaar wordt per 1 september 2021 eervol ontslag verleend als burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Dit in verband met zijn overstap naar een nieuwe functie als Voorzitter College van Bestuur bij de Laurentius Stichting in Delft.