Van vrijdag 10 september t/m zondag 12 september vindt voor de 15e keer het Huygens Festival plaats in het Huygenskwartier in Voorburg. Midvliet zendt het gehele festival live uit.

Het Huygens Festival is hét klassieke muziekfestival van Leidschendam-Voorburg en vindt plaats in het tweede weekend van september. Drie dagen lang zijn er verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg.

Het festival start vrijdag 10 september om 16.30 uur met een openingsconcert door jong internationaal talent, gevolgd door het programma 'Tapas en Mambo' van Het Amstel Quartet en De Dutch Don't Division. Het gehele programma van het Huygens Festival en informatie over het reserveren van kaarten is na te lezen op de website van het Huygens Festival.

Het Huygens Festival is vernoemd naar Constantijn en Christiaan Huygens. Constantijn Huygens was bovenal schrijver/dichter en diplomaat en zijn zoon Christiaan een geniale wetenschapper. Beiden waren ook zeer muzikaal. Hun buitenverblijf Hofwijck, thans museum Huygens’ Hofwijck, staat in Voorburg.