Het Alzheimer Café gaat weer beginnen. Eindelijk mag men u weer begroeten in het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg.

Op 14 september opent men de deuren met het thema: 'Wat is dementie'.

Met de groeiende publiciteit rond dementie zijn er steeds meer mensen die de verschijnselen van deze aandoening herkennen. Vergeetachtigheid is iets waar bijna iedereen wel eens last van heeft. Dementie daarentegen komt veel minder vaak voor. Waarop moet men letten om na te gaan of sprake is van dementie of van normale vergeetachtigheid? Wanneer is er eigenlijk sprake van dementie en hoe kom je hier achter? Wat is dementie? Hoe ontstaat het? Kun je dementie voorkomen?

Op dinsdag 14 september, om 19.30 uur, zal Marjori Damen, psycholoog, tevens in opleiding tot GZ-psycholoog, een toelichting geven over deze onderwerpen. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Coronamaatregelen
In verband met de coronamaatregelen is er een maximum aantal van 30 bezoekers.
U moet zich daarom vooraf aanmelden. Zo voorkomt u dat u voor een dichte deur staat.
Aanmelden kan door, voor 10 september, een e-mail te sturen Conny van Dam, voorzitter Alzheimer café: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar tel. 0622-442.139, ook als u vragen heeft.

U bent vanaf 19:00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)

Bereikbaarheid
Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met:
Tram 6 en 2, 4 en 3, 19, Metro E.
De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.

(foto boven dit bericht: Gerd Altmann via Pixabay)