Onder het genot van gebak, thee en koffie werden de bezoekers van het Taalhuis de afgelopen week in het Taalhuis in de bibliotheken van Leidschendam en Voorburg welkom geheten door de vrijwilligers.

Enthousiast
Er werd als vanouds gezellig gepraat en gelachen. Zowel de vrijwilligers als de taalvragers hadden het bij elkaar komen om de Nederlandse taal te leren erg gemist. De taalvragers zijn erg blij dat zij, na lange tijd, weer in de bibliotheek terecht kunnen met hun vragen over de Nederlandse taal. “Ik ben blij dat het Taalhuis weer open is”, zegt één van de taalvragers aan het eind van de bijeenkomst. Een ander zegt “Fijn dat er weer een plek is waar we rustig fouten kunnen maken die verbeterd worden”.

Ook de vrijwilligers hebben er weer zin. “Het was zoals vanouds weer gezellig”. Kortom, er is volop enthousiasme om verder te gaan met het beter leren van het Nederlands.

Samen praten en lezen
Op de eerste bijeenkomsten werd over allerlei onderwerpen gesproken, zoals hoe het was tijdens de vakantie en dat scholen weer zijn begonnen.

Verder werd er op de eerste bijeenkomsten gezamenlijk gelezen. Een goede manier om de uitspraak en de klanken te oefenen.

Deze week (6 t/m 12 september) staat de Week van Lezen & Schrijven centraal in het Taalhuis. Onder het genot van een lekker broodje en een drankje gaan taalvragers en vrijwilligers verder met het samen lezen.