Vijf inwoners van Leidschendam-Voorburg hebben de BurgerKrachtCentrale opgericht. Doel is dat inwoners die zich inzetten voor burgerparticipatie effectiever kunnen optreden richting de gemeente.

Hun kennis en ervaring moet beter benut worden, vinden de vijf oprichters: Marion Langendonk, Annet Weijermars, Jolande Verhoeven Lodewijk van Vliet en Nina Kok. Dit kan door expertise met elkaar te verbinden. Zo ontstaat burgerkracht: een levendig netwerk dat burgerparticipatie vanuit het perspectief van de inwoners versterkt.

Krachten bundelen
De website van de BurgerKrachtCentrale wordt een plek waar burgerinitiatiefgroepen elkaar kunnen vinden om kennis en ervaring uit te wisselen. Daarnaast wordt het gebruikt om vragen en aandachtspunten te verzamelen. Zo ontstaat een beeld van waar de schoen wringt en waar dus de kans ligt om samen échte inspraak in gemeentelijk beleid voor elkaar te krijgen.

Het gaat niet alleen om de fysieke omgeving: ook verbeteringen op sociaal en cultureel vlak zijn belangrijk. Of het nu kleine, buurtgebonden, initiatieven zijn of grote en ingewikkelde projecten.

Waar een wil is, is een wij
Het streven is om op burgerkrachtcentrale.nl een overzicht te bieden van organisaties en burgerinitiatiefgroepen, samen met de bij hen aanwezige expertise. Zo kunnen zij elkaar vinden wanneer men op zoek is naar kennis over of ervaring met een bepaald onderwerp.

Hoe het platform er precies uit komt te zien, hangt af van de wensen en behoeften van de deelnemers. De oprichters nodigen iedereen uit om zijn burgerinitiatief en/of wijk-, buurtvereniging aan te melden.

Meer weten?
Wilt u meedoen op dit platform of wilt u meer weten? Kijk op burgerkrachtcentrale.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Spreekt u liever persoonlijk met één van de initiatiefnemers, laat uw telefoonnummer achter zodat wij u kunnen terugbellen.