×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
De gelukkige winnaars Lisa, Scarlett en WZH Vliethof ontvingen de eerste prijs in hun leeftijdscategorie van de Creatiewedstrijd 2021 uit handen van Astrid van Eekelen, wethouder van cultuur, tijdens het Huygens Festival.

Aquarium
De tweede creatiewedstrijd voor kinderen en volwassenen had als thema “Het Aquarium’ van componist Saint Saëns. Er waren bijna twintig inzendingen, die varieerden van een masker, collages, dans, een aquarium gemaakt van diverse materialen, tot een filmpje. Brugman, Bakkerij Klink, Sjenkels, Just Kidding, Undine Lederwaren en In de Wolken, winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg, stelden prijzen beschikbaar voor de mooiste inzendingen.

In de categorie tot 12 jaar was het moeilijk te kiezen. Over de inzending van Lisa zei de jury ‘ Heel mooi getekend, gedetailleerd in de uitwerking met verschillende technieken uitgevoerd’. Scarletts inzending ‘Zeegezichten’ in de categorie tot 18 jaar beoordeelde de jury ‘Goed oog voor de bewegingen van de verschillende fases van de zee’.

In de categorie Volwassenen is WZH Vliethof de gelukkige winnaar. De jury was onder de indruk van de voorstelling: ‘Een creatief, vrolijk en hartverwarmende interpretatie met een bijzondere en mooie samenwerking tussen oud en jong.’ Fleur eindigde in haar leeftijdscategorie als tweede met ‘een eigentijdse digitale verbinding door de QR-code toe te passen en in 3D uit te voeren’ en als goede derde finishte Jamy. Over zijn Stop Motion filmpje met ruim 400 foto’s oordeelde de jury ‘een mooi verbeeld verhaal dat perfect past bij de muziek’.

Creatiewedstrijd
Dit jaar stond het thema ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval van de Dieren’ centraal. Precies 100 jaar geleden overleed de Franse componist Camille Saint Saëns. Eén van zijn bekendste werken is het ‘Carnaval van de Dieren’. Iedereen kon meedoen met deze wedstrijd: kinderen, jongeren en volwassenen. Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Silvana Senff, lid van de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne én ondernemer in het Huygenskwartier, beoordeelde de inzendingen.

De winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg stelden jaar prijzen en hun etalages beschikbaar voor de mooiste inzendingen.

Foto: Mira Moreno, voorzitter en docente bij de stichting Dans aan de Vliet, ontvangt een taart als 1e prijs voor hun inzending 'Dans op de muziek " Het aquarium" van Saint-Sains‘.


Mira Moren0 creasie