Er is nog geld beschikbaar voor culturele activiteiten bij Cultuur&Co., het nieuwe cultuurplatform binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg. De organisatie roept cultuurmakers dan ook op zich te melden wanneer ze nog budget zoeken voor een activiteit. Dat kan ook een buurtactiviteit betreffen.

Huygens Festival
De eerste ronde van toekenning van subsidies voor culturele activiteiten via het subsidieplatform Cultuur&Co. is succesvol verlopen, geeft de organisatie te kennen. "Zo ontvingen Huygens Hofwijck, het Huygens Festival, de Orgelconcerten in de Oude Kerk, Theater Ludens, Dans aan de Vliet en de Drumschool Voorburg financiële middelen om mooie culturele activiteiten te organiseren."

"De prachtige editie van het Huygens Festival afgelopen weekend is een fraai voorbeeld hoe geld van de gemeente positief ingezet worden. Ook de optredens in het kader van Het Groene Podium (een co-creatie van Theater Ludens en Huygens’ Hofwijck) is ondersteund door Cultuur&Co. Maar de koek is nog niet op! Er is nog geld beschikbaar voor culturele activiteiten die in 2021 plaatsvinden."

Aanvragen
Bent u bezig met de organisatie van een culturele activiteit die in 2021 plaatsvindt? Dien dan uw aanvraag deze maand nog in via de website van Cultuur&Co. Wees er wel snel bij: 30 september sluit de termijn voor dit jaar. Voor culturele activiteiten in 2022 start de aanvraagperiode op 1 oktober. Cultuur&Co geeft u zo snel als mogelijk bericht.

Foto: Het Amstel Kwartet met de Dutch Don’t Dance Division tijdens het Huygens’ Festival in de Oude Kerk Voorburg. (Hilbert Krane)